Evi Van Acker technisch directeur bij WWSF

Evi Van Acker, de leading lady van de Belgische zeilwereld en meervoudig kampioen in de Laser eenheidsklasse gaat leiding geven aan de topsportwerking van de Wind en Watersport Vlaanderen federatie. Ze komt in dienst op 1 juli ek.

Evi Van Acker zal verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en de realisatie van het topsportbeleid voor zeilen en surfen in Vlaanderen. De Technisch Directeur stuurt het team van experten aan. Ze streeft ze naar een resultaatgerichte topsportcultuur met winnen als norm, maar met respect voor de persoon en de belangen van de trainers en topsporters. Het is de bedoeling dat ze doorstroming van jonge talenten creëert. Ook gaat ze het selectiebeleid verder vormgeven. Een draagvlak voor topsport binnen de federatie uitbouwen en de clubwerking verruimen zitten ook in haar job description.

“Ik kijk er enorm naar uit om terug te keren naar mijn eerste grote liefde. Ik wil een beleid uitstippelen waarin meer kinderen voor de zeilsport kiezen, waarin jonge talenten gedetecteerd kunnen worden en zich op een professionele manier kunnen ontwikkelen. Topatleten verdienen de beste omkadering om de Olympische Spelen te kunnen bereiken. Het beste uit zichzelf te halen, daar moet ik mee voor zorgen.”
  – Evi Van Acker
Evi Van Acker (technisch directeur) – Bart Van Hooreweghe voorzitter WWSV (r)
“Bij Wind & Watersport Vlaanderen kijken we uit naar deze nieuwe samenwerking. Evi behaalde prachtige resultaten. Ze weet wat er nodig is om atleten naar een hoger prestatieniveau te brengen. Als technisch directeur zal ze de kans krijgen haar visie in praktijk om te zetten, met de steun van het hele WWSV team. We zijn ervan overtuigd dat met Evi onze werking extra dynamiek zal krijgen. Onze topatleten, waaronder de drie voor de komende OS Tokyo geselecteerde zeilsters reageren alvast super enthousiast.”
  – Bart Van Hooreweghe, Voorzitter WWSV

10 Jaar topsport ervaring

Evi, 35, heeft een polyvalente carrière achter de rug. Ze zeilt al meer dan 25 jaar, waarvan 10 jaar als topsportster en zette met haar toppalmares België mee op de zeekaart. In de Laser Radiaal klasse werd Evi meervoudig Europees en vice-wereldkampioene. Evi werd 8ste op de Olympische Spelen van Peking in 2008, behaalde een bronzen medaille op de Olympische Spelen 2012 in Londen, en greep in 2016 net naast een medaille toen ze 4e eindigde in Rio.

Straffe prijzen

Een straffe madam, met ook heel wat straffe prijzen. Evi werd zo sportvrouw van het jaar 2012, kreeg de Nationale Trofee voor sportverdienste (2012), het Vlaams Sportjuweel (2011) en de Vlaamse Reus (2011). Ze werd gedoopt tot Strafste Gentenaar en kreeg de Trofee Benny Vansteelant voor sport & studie van de Universiteit Gent in 2014. De eigen zeilwereld verkoos haar, via de nationale koepel Belgian Sailing, tussen 2005 en 2017 maar liefst 10 maal tot Yachtwoman of the year.

Meer dan een topsportster

Tijdens haar topsportjaren behaalde Evi een bachelor in de Chemie en een Master in de bio-ingenieurswetenschappen. Haar topsport ervaringen kon ze ook delen in de bedrijfswereld. Op scholen zoals Vlerick Management school en bij grote bedrijven zoals Ageas, Bridgestone, Deloitte, Q8 en PwC werd ze meermaals gevraagd als keynote speaker over wellbeing, mentale veerkracht en performance.

Evi bleef ook actief binnen de internationale zeilwereld als commentator bij de livestreams van World Sailing, waar ze live in 2018 haar opvolgster en huidige medaillekandidaat Emma Plasschaert de wereldtitel zag veroveren.

Sinds 2018 was Evi fulltime aan het werk bij Energy Lab, het bedrijf uit de Golazo groep dat mensen helpt meer en beter te bewegen. Evi deed er ervaring op als account manager en evolueerde er tot de positie als team lead van de Corporate Wellbeing Programs.

“We blikken met erg veel trots terug op onze samenwerking met Evi de voorbije jaren en op wat we samen hebben gerealiseerd. Evi was en is een fantastische ambassadrice voor Energy Lab en Golazo, en belichaamt onze visie om zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen en aan te zetten tot een gezonde levensstijl. We gaan Evi’s kwaliteiten missen, maar we begrijpen uiteraard dat ze deze opportuniteit met beide handen wil grijpen en wensen haar dan ook alle succes. Bovendien scheiden onze wegen niet: Energy Lab werkt al langer intensief samen met WWSV voor de testing en begeleiding van de zeilers en Evi blijft inspirator van enkele corporate wellbeing trajecten om heel wat mensen verder te inspireren.”
  – Kristof De Smet, CEO Energy Lab

Sacha Creus, eerste Belg in de Global Solo Challenge

Sacha Creus (52 jr – Namen) is de eerste Belg ingeschreven voor dit non stop event en de tiende deelnemer.
Hij zal zijn tocht maken aan boord van de in 1981 gebouwde Wauquiez Pretorien , een Holman & Pye ontwerp.
Met haar 35.6 voet lengte valt de Antares in de categorie 4 van deze GSC.

Portret Sacha Creus

Waar komt jouw passie voor zeilen vandaan?

Ik vaar al regelmatig sinds ik een kind was. Eerst op opblaasboten, daarna op een kleine kielboot en veel later op jachten. Door het water glijden is fantastisch. Rustig met behulp van de wind. Ik vind deze manier van zich verplaatsen magisch.

Alleen met je boot rond de wereld varen, zonder tussenstops en dus zonder je boot te verlaten en bevoorrading een unieke beleving. Ik houd van eenvoudigen dingen.

Wat zijn de lessen die je hebt geleerd van zeilen?

Wanneer je alleen vaart, wat ik meestal doe, kan je alleen op jezelf vertrouwen om alles te beheren wat er op een zeilboot te doen is. Zoals het weer kunnen interpreteren, de route kunnen kiezen en ze kunnen volgen. Of  permanent kunnen ingrijpen en op een veilige en doordachte manier navigeren. Soms moet je schade snel kunnen herstellen.
Je moet dus veelzijdig zijn, soms ingenieus zijn om uit een bepaalde situatie te komen. Vooruit kunnen kijken. En vooral, onder alle omstandigheden, het hoofd koel kunnen houden.

Wat bracht je ertoe om alleen te zeilen?

Het gevoel van rust, het verlangen om mijn limiet te verleggen, nieuwe uitdagingen aan te gaan en nieuwe dromen te vervullen!

Vanwaar de deelname aan deze challenge?

Ik vind het idee bijzonder, zoals ik Marco (Nanninni, de organisator) al heb uitgelegd! Zijn idee om bepaalde range aan productieboten en hun schipper de mogelijkheid te bieden om de wereld rond te te zeilen, zonder hulp, zonder tussenstops en door de langs de drie kapen is uniek.
Daarnaast denk ik dat het gespreide vertrek van de verschillende groepen een gelijke kans geeft aan alle deelnemers. En om de vraag preciezer te beantwoorden, het feit dat je deelneemt aan een prestigieus evenement met een redelijk budget maakt het wel haalbaarder.

Hoe bereid je je voor op dit evenement?

In de eerste plaats controle. Zoals er voor zorgen dat de boot voldoet aan de voorschriften die een structurele interventie vereisen. Ik heb het met name over de waterdichte schotten.
Dan moet de de elektronica aan boord worden geupgraded. Er is al veel verbeterd, maar toch.
Zodra al dit werk is voltooid, ga ik me focussen op het testen en hertesten van de apparatuur in echte omstandigheden.
Tegelijkertijd is er ook alle voorbereiding die inherent is aan dit soort uitdagingen, zoals voedselvoorziening, stressmanagement, plannen om weersinformatie en routering te ontvangen, om nog maar te zwijgen van het vinden van de nodige sponsoring om deel te nemen aan dit soort evenementen.
Het is in feite het volledige beheer van een groot project.

Wat denk je dat de grootste uitdaging zal zijn?

Het is één geheel, dat begint met de zoektocht naar het team om me te helpen bij de voorbereidingen en de zoektocht naar het budget, door de voorbereiding van de boot, en die alleen eindigt als ik over de finish kom.

Vertel ons over uw boot.

Het is een Wauquiez Pretorien 35’. De kwaliteit van de bouw van de Wauquiez scheepswerf heeft zich bewezen. Wauquiez bouwde 212 units hiervan tussen 1979 en 1987. Toen werd het schip gezien als de voortzetting van de al even legendarische Centurion en de Gladiateur.
Het concept is gericht op zeilen in  barre omstandigheden, wat me veel vertrouwen geeft.

De Prétorien is ontwikkeld volgens de toen geldende IOR regels dwz met een diepe, veilige kuip, een trapeziumvormige lood(!)kiel, aangehangen roer en een tuigage met grote voorzeilen. In de zeilwereld is de Pretorien geroemd voor een uitstekende zeewaardigheid, hoewel de ballast/zeiloppervlakte verhouding minder scoort in lichte windomstandigheden.

Wat is jouw achtergrond?

Ik ben de uitvinder van Cold Guard, dat het risico van voedselvergiftiging door slechte opslag van uw voedsel vermijdt. Cold Guard beschermt u en stelt u in staat om grote besparingen te realiseren.
Een deel van het benodigde budget zal ook afkomstig zijn van de verkoop van producten van de Cold Guard. LEES MEER

De Global Solo Challenge

Deze solo rond de wereld race gaat in 2023 van start in de geest van de eerste oceaanraces voor gebeten amateurs, waarmee liefhebbers wordt bedoeld. Naar het Corinthian model staat de deelname open voor niet professionele zeilers die met een in serie gebouwde vintage boot de bol rondzeilen langs de drie belangrijkste kapen de Goede Hoop, Leeuwin en Hoorn.


De nadruk van de Global Solo Challenge ligt niet op competitie, eerder op de ervaring.

Zonder veel mierenneuken kan men deze challenge als een volwaardige opvolger beschouwen van de Golden Globe Race. De Brit Robin Knox Johnston werd op  22 april 1969 een zeillegende door als eerste deze eerste solo circumnavigatie te finishen, wat hem de titel ‘Sir’ opleverde en een caisson vol tickets als adviseur, wedstrijdzeiler en andere ambassadeursfuncties als zeillegende.  

Antares: de bootkeus van Sacha Creus

 • Model: Wauquiez Pretorien (Holman & Pye)
 • Bouwjaar: 1981
 • Groep: 4
 • LOA: 10,8m
 • Br: 3,6 m
 • Waterverplaatsing : 6500 kg
 • Zeiloppervlak aan de wind: 75m²

Meer over Global Solo Challenge

Tekst vrij vertaald van GSC + PDJ-STS || Foto’s (c) Wauquiez en Global Solo Challenge

Start Boating Weeks bij Linssen Yachts van 1 tot 30 april 21

De gehele maand april staat Linssen Yachts in het teken staan van ‘’Start Boating’’

Linssen geeft in deze maand informatie over avontuurlijke vaarroutes, verzekeringen, jachtfinanciering, vaarcursussen, bootstyling en Linssen-verhuur (Linssen Boating Holidays®). Ook servicevragen zullen door geselecteerde servicepartners over heel Europa worden beantwoord.

Kortom, u ontvangt alle informatie die relevant is om, op uw eigen manier, het vaarseizoen goed van start te laten gaan.

Gedegen informatie voor de startende pleziervaarder

Linssen Yachts wil alle pleziervaarders van A tot Z informeren over wat er allemaal mogelijk is en volledig te ontzorgen.

Tevens biedt deze informatie de Linssen-liefhebber met al wat meer ervaring een bron van inspiratie.

Yvonne Linssen: “Zeker in tijden waarin varen zo’n prachtige mogelijkheid biedt tot veilig vakantie vieren, willen wij als werf de drempel verlagen en onzekerheden wegnemen bij de beginnende watersporter. Tevens willen wij onze trouwe Linssen-eigenaren laten weten dat we voor ze klaarstaan om samen met hen een goed startschot te geven aan vaarseizoen 2021.”

Linssen Yachts staat voor u klaar, zowel persoonlijk (op afspraak) als op afstand (virtueel), om uw vragen te beantwoorden of om u door te verwijzen naar de juiste contactpersonen.

Data en tijden:

Van maandag t/m zaterdag in de maand april van 9.00 – 17.00 uur

Contacteer bij Linssen Yachts BV: Wendy Linssen – wendy.linssen@linssenyachts.com

Brouwersstraat 17 | Postbus 7172 | NL-6051 AD MAASBRACHT

Tel.: +31 (0)475 – 43 99 99 | www.linssenyachts.com

Boating partners schakelt door naar Boating Booster

Als je er van uitgaat dat België een witte vlek is in deze natte hoek van Europa als het neerkomt op watersport en pleziervaart is een boost zo nu en dan geen overbodige luxe. In de ons omringende landen is het ‘nautisme’ zoals de Fransen dat zo aardig noemen overal. Dat is voor landen met -tig keer meer kust een makkie. Dat ligt voor een imperium dat op het dweilen over de zeven zeeën is gebaseerd voor de hand. Dat is voor inwoners van een hol land onder de alsmaar stijgende zeespiegel wiedes. Waarom, zo vraag ik me al lang af, zijn we hier zo afkerig van het water? En heeft dat dan geen ander aura nodig om aantrekkelijker te zijn?

Boating Booster heeft twee figuurlijke aanloophavens voor de boeg.

Een: neutrale en stimulerende informatie die bestaat uit nieuws, aankondigingen en zo nu en dan een verslag waar liefst het water nog uit druipt, kwestie van te ‘embedden’ in de beleving aan, in of op het water.

Twee: iedereen ertoe aan te zetten om de vaste grond onder de voeten te ruilen voor een avontuurlijk lijkende stap aan boord. Meevaren, deelnamen aan initiatie en opleiding, overspoeld worden door een heel andere lifestyle of grenzen van kunnen en kennen te verleggen.

Boating Booster bereikt ruim 10 000 volgers, voornamelijk via social media ( Facebook en LinkedIn). Met zorg worden de berichten geselecteerd volgens inhoud en doelgroep.

Alle informatie, suggesties en gegevens zijn welkom. Er is nog geen sluitend businessmodel, er is wel een gretige uitnodiging tot samenwerking. Misschien wel met u?

Boating Booster haalt inspiratie uit de werelden van watersportorganisaties, pleziervaartbeurzen en salons, wedstrijden, watererfgoed- en recreatie-evenementen, professionele watersportbedrijven en bevlogen zeilers, schippers, bemanningen, maar ook SUP-ers, snelvaarders, waterskiërs en boarders.

Mail: info@shiptoshore.be

Foto’s: Pit De Jonge & Jeanneau

Van passagier naar actieve zeezeilende bemanning

Zeilen is een ervaringssport. Door praktische lessen te volgen bij een gedegen zeilschool doe je sneller en efficiënter ervaring op. Zo vermijd je verkeerde reacties. Waar je -overigens- dikwijls lastig vanaf komt.

 

Van aspirant naar schipper

Het zeiler wordt ook prettiger als je als bemanning meedraait. De beleving wordt intenser. Je maakt samen een vaarplanning op. Je bent deelgenoot van de manoeuvres en dus het teamwork. Gauw kan je genieten van de vele boeiende aspecten die bij een zeezeiltocht komen kijken: weerberichten interpreteren, navigeren, de juiste zeilstand en-trim, sturen, tot en met uitkijken naar de haven van bestemming of de passerende scheepvaart. Ondertussen groeit de band met de rest van het team en leer je ook van elkaar.

Sun_Odyssey_319-Jeanneau(1)

Geniet meer van het leven aan boord

Vanaf het moment dat je een boord stapt begint een heel ander leven. Door de juiste handelingen zet je de oerelementen zoals stroming, wind en golfslag naar je hand en verloopt de zeilreis vlotter. Het leven aan boord krijgt een zeer eigen intensiteit: eten, rusten wisselen af met spannende momenten wanneer je de ingang van een vaargeul  moet aanlopen, achter een vrachtschip door zeilt of dat ietsje snelheid meer wil maken om die andere voor te blijven of te steken.

Na de tocht wacht een groot gevoel van voldoening, dat je dan nog met iedereen kunt delen.

Jeanneau-389-CRG49038-Edit-

Altaïr opleidingen stap voor stap

Suggesties voor een praktijkopleiding

Benaming
Geschikte formule
Vaargebied
Initiatie 2 dagen / weekends Noordzee
Aspirant Crew
kustvaart 1
ca. 4 dagen
midweek / 2 weekends
Noordzee / Bretagne
Griekenland / Kroatië
Competent Crew by Altaïr
kustvaart 2
ca. 4 dagen
midweek / 2 weekends
verkenningstocht
Noordzee / Bretagne
Griekenland / Kroatië
Day Skipper by Altaïr
kustvaart 3
5-7 dagen
midweek / weekendreeks
verkenningstocht
Noordzee / Bretagne
Coastal Skipper by Altaïr
zeevaart
7 dagen
midweek / verkenningstocht
Noordzee / Bretagne

Foto’s: Jeanneau – powered by Marina Yachting Center Ostend

#VIEWFROMTHEBRIDGE: ON THE ROAD TO THE FUTURE

Become more cost effective by using the latest developments in respect to Navigation, Communication and applicable Regulations for safe and efficient sailing.

10 DECEMBER 2019: SEMINAR RADIO HOLLAND BELGIUM

@ Havenhuis Antwerpen

Radio Holland Belgium has the privilege to invite you to our informative seminar in which we wish to provide you with insights in the near and further future of maritime electronics. Together with a number of strategic partners we will present the latest developments concerning Navigation and Communication equipment as well as the applicable upcoming changes in regulations which allow you to become more cost efficient. We have arranged for a varied program in which we will bring technical developments as well as functionalities to the forefront.

We hope we can welcome you on Tuesday, December 10th 2019.

Uitnodiging &_seminar 12-19

Program

09:00                   Registration

09:30                  Welcome and introduction  (Paul Smulders, CCO Radio Holland Group)

09.45                   Radio Holland Group and our view on future electronic services

10:45                   SOLAS /GMDSS regulations and upcoming changes in  2020-2024

11.00                   Trends in navigation

– Autopilots (Tokyo Keiki)
– Integrated Navigation Consoles (Furuno)
– Augmented Reality (Furuno)

12:30                   Lunch

13.30                   Developments in communications

– Satellite systems (Cobham SATCOM)
– Satellite communication (Iridium)
– Onboard data communication (Peplink)

15:15                   Coffee break

15:30                   Developments in communications – continued

– Cyber security (Orolia)

16:15                   Closing and drinks

17:30                   End

Uitnodiging 2_seminar 12-19Venue

The Port House ‘Het Havenhuis’,  Zaha Hadidplein 1,  2030 Antwerp, Belgium.

Parking

The underground parking of The Port House is not accessible for visitors. You can park in parking ‘Straatsburg’.

Uitnodiging 3_seminar 12-19

This parking is situated next to the parking of restaurant ‘Het Pomphuis’ which is opposite of The Port House. 

The entrance and exit  are situated on the Merantistreet. From the exit it is a two-minute walk to the Port House.

RSVP

May we request you to confirm your attendance before December 2nd 2019?

You can confirm per e-mail to communication@radioholland.com

The Radio Holland Belgium team is looking forward to welcome you!

Paul Smulders, Frank Vaerten, Hendrik Impens, Fanny Bellens, Frederick Danneels, Tim Bosschaert en Stijn Hardy.

JEANNEAU BOATSHOW – vlotter kennismaken met pleziervaren

Boating Partners Marina Yachting Center, Altair vaaropleiding en radio Holland houden op 5 en 6 oktober e.k. Instap-, demo- en initiatiedagen in de Royal North Sea Yacht Club in Oostende.

Kom meer dan 20 zeil- en motorjachten van het bekende Franse Jeanneau merk ontdekken en bezoeken.

Jeanneau Cap Camarat

Op de kade

 • Cap Camarat en Merry Fisher trailerbare motorboten met buitenboordaandrijving
  • Cap Camarat: de all round sport- en recreatieboot, de 4×4 van de zee.
  • Merry Fisher, de boot met yachtallures, een zeer functionele inrichting en – vooral dan de Marlin versie: voor sportvissen maar ook duiken.

Jeanneau Sun Odyssey

In de jachthaven

 • Sun Odyssey kajuitzeiljachten – veel comfort voor onbezorgd zeilplezier
 • Jeanneau NC motorjachten – voor ultiem cruisereizen
 • Leader – de pittige sportbotenklasse
 • Naast nieuwe modellen is er ook een zeer interessante keuze uit kwaliteitsvolle tweedehandsjachten
 • Altaïr vaarinitiatie en havenmaneuvers met een Merry Fisher 8.55 en zeilen met en Sun Odyssey 389
  • RESERVEER nu al je gratis Altaïr initiatiemoment. Stuur een mail naar altair@skynet.be en specifieer of je graag wil zeilen of motorbootvaren en wanneer (op zaterdag of op zondag en hoe laat bij voorkeur) 

AR1_0795

In het clubgebouw van de Royal North Sea Yacht Club

 • Onthaal en verdere info.
 • Inkijk in de nieuwe 2020 modellen en het aantrekkelijke aanbod van stockboten : Cap Camarat 5.5 CC, Cap Camarat 5.5 BR, Cap Camarat 6.5 WA, Merry Fisher 695, Merry Fisher 755, Sun Odyssey 319
 • Maak kennis met de Marina Yachting Center services en de verdeling van Fountaine Pajot kajuit catamarans (zeil- en motorversies) .
 • Nieuwe navigatie-, communicatie- en veiligheidstoestellen van ondermeer Raymarine, Furuno en Mc Murdo van Radio Holland Belgium.
 • Infodesk Altaïr Vaarschool: vaar- en zeilopleiding naar maat van de nieuwe pleziervaartreglementering: cursussen voor het behalen van het Beperkt, Algemeen Stuurbrevet, van het certificaat operator van scheepstations (VHF / DSC) en het brevet Yachtman.
 • Aanmelden voor de vaarinitiatie en demo’s

Jeaneau CC

Adres:

Royal North Sea Yacht Club
Montgomerykaai 1
8400 Oostende
Kaart

Parking : Montgomerykaai & Indigo Park Visserskaai

Parkeer gratis op Oosteroever en kom met de veerdienst naar de Visserskaai nabij de Royal North Sea yacht Club

AR1_0814

Marina Yachting Center: wie zeilplezier stimuleert, verdient onze steun

45 jaar enthousiast medewerker aan het eenheidsklassezeilen

OBK-Eur-Finn_9892

Bij de prijsuitreiking van het Open Belgisch Kampioenschap Europe en Finn in de Royal North Sea Yacht Club in Oostende vorig weekend stond de prijzentafel bomvol. De opkomst bij de Europeklasse was bijzonder groot, de competitie hard maar fair. Stijn Van Hoye ging in deze klasse met de titel naar huis, Sigurd Vergauwe kaapte de kampioensbeker bij de Finn klasse weg. Philippe Royaux van Marina Yachting Center hield zich wat bescheiden op afstand, maar had er duidelijk plezier in. Want deze boatingpartner is ervan overtuigd dat de eenheidsklassen een hoeksteen vormen voor de toekomst van de watersport.

Spanker spinnaker

“Marina Yachting Center is als bedrijf gestart bij de kleinzeilerij. Want de passie voor de watersport is op de Braakman ontstaan. Op deze afgesloten Scheldearm bij Terneuzen zeilden we met de vakanties in een Spanker. De befaamde Ricus Vande Stadt ontwierp deze open houten boot in de sixties. Toen we boten begonnen te verkopen werd het zeilkenteken van de Spanker het bedrijfslogo Marina Yachting Center.” Die gestileerde spinnaker is ook na 43 jaar huismerk gebleven. Waarmee duidelijk is waar het hart van de zaak ligt, ook al is het bedrijf intussen in veel grotere jachten gespecialiseerd.

Toegang tot watersport

Philippe meent dat de werking van de eenheidsklassen, met haar brede variatie aan open, sportieve bootjes, een belangrijke weg afbakent die naar het ultieme zeil- en watersportplezier op grote jachten leidt. En uiteindelijk ook naar de producten in het Marina Yachting center gamma: de Jeanneau jachten, de Fountaine Pajot catamarans en zelfs de Prestige motorjachten.

OBK19-Europe_2776Support

“We ondersteunen al jaren de klassen, te beginnen bij de Optimist waar iedereen in leert zeilen. Maar ook verder opklimmend naar de topsportklassen zoals de Europe, de Laser en de Finn. De clubs aan de zee konden ook steeds rekenen op onze logistieke en andere vormen van ondersteuning. We stellen bijvoorbeeld Zodiac RIB’s of open all round motorboten van Jeanneau met yamaha outboards ter beschikking om wedstrijden te begeleiden op zee en de Schelde. Of de pers op het water te brengen, dicht bij de actie.”

Recreatie en competitiesport

“Het enthousiasme dat je bij de jonge zeilers ziet, zoals nu bij de Europe klasse, is aanstekelijk.” Vindt Philippe. “Bovendien biedt deze sport heel wat toekomstperspectieven. Olympische medaillewinnaars zoals Sebastien Godefroid en Evi Van Acker zijn de inspiratie voor de nieuwe generatie van talenten zoals Emma Plasschaert. Op hun beurt zetten ze er talloze jongeren toe aan om ook in de boot te stappen. Hetzij voor recreatieve evenementen op clubniveau, hetzij met hoge competitieambities: Belgische, Europese en Wereldkampioenschappen tot aan de Olympische top.DSC_2392

Marina Yachting Center – duwtje in de rug

Eenheidsklasse-organisaties, vaarscholen en watersportverenigingen zorgen dus voor de instroom van de watersport. En die verdienen al onze steun. De wisselwerking tussen de watersportbedrijven en de non-profit organisaties zijn de opwekkers van een niet te onderschatten watersportenergie.“ Vindt Philippe Royaux.

Lees meer over Marina Yachting Center

Lees meer over de Europe Klasse

Lees meer over de Finn klasse

Lees meer over de Royal North Sea Yacht Club

Philippe_7958
Philppe Royaux  (midden) met Bart Plasschaert, schepen voor jeugd en sport van Oostende, bij de prijsuitreiking OBK Europe en Finn

 

 

 

Zodiac Nautic lanceert de nieuwe ZODIAC de Open 6.5 de Pro 6.5 RIBs.

Zodiac Open en Pro 6.5: ongezien veelzijdig midrange RIBS

Open-6.5-bandeau_0002_OPEN-6.5-néo_light_ttop_P5Na de succesrijke lancering van de Open en Pro RIBS, brengt Zodiac nu ook een midrange versie van 6,5 m. uit in beide reeksen.

Ook deze RIB beschikken over de gebrevetteerde ‘Fish Tail’ drijflichamen.

 

Zodiac Open 6,5

Een boot die gericht is op eigenaars met een breed gamma aan wateractiviteiten. De standaardversie is uitgerust met kantelbare rugleuningen die ook als hengelsteun kunnen functioneren. De bergruimte is ongezien in deze klasse. Optioneel kan deze RIB uitgerust worden met een roll- of radarbar, een reling vooraan of zwemplatformen achteraan.

De dekruimte is in vergelijking met de Open voorgangers vergroot zodat de maximumcapaciteit aan passagiers tot 15 is gebracht. De boot kan ingericht worden voor comfortabel ontvangst van de bemanning of werkruimte voor duikers, vissers of andere assistentiewerk.

Zodiac Open 6.5Het zou geen Zodiac zijn met een uitgesproken V-onderwaterschip, als hij niet geschikt zou zijn voor open zee, zelfs met zware golfslag.

 • Lengte 6,10 m.
 • Breedte 2,54 m.
 • Gewicht: 750 kg.
 • Max motorvermogen: 175pk.
 • Categorie C

Zodiac Pro 6,5

Zodiac Pro 6.5

Een boot die op zestien manieren ingericht kan worden, zo zie je er niet veel in deze categorie.

Bovendien stelt Zodiac ook nog eens 100 000 toebehorencombinaties voor. De Zodiac Pro 6,5 moet en zal als een handschoen over de persoonlijke behoeften van de schipper passen.
Alleen al de keuze uit vier verschillende stuurconsoles, diverse banken, koelkast of bergruimtes, de mechanische of hydraulische stuurbekrachtiging tot en met de integratie van bekerhouders. Alles komt bovenop de sterke Zodiac-kwaliteiten van de overmaatse Hypalon  of  Strongan drijflichamen, de verdeling van de luchtkamers, de stijfheid van de V bodem en veel, veel meer.

Zodiac Pro console met handrail

 • Lengte: 6,10 m.
 • Breedte: 2,54 m.
 • Gewicht: 610 kg.
 • motorvermogen: 175 pk.
 • Categorie C

Marina Yachting Center; verdeler van Zodiac

 

Marina Yachting Center ontvangt u graag in het YACHTING FESTIVAL van Cannes

Cannes affiche19Philippe & Xavier Royaux en Dries Leys van Marina Yachting Center Oostende ontvangen er u graag op de stands van

JEANNEAU – motor and sailingyachts

PRESTIGE – luxe motorjachten

FOUNTAINE PAJOT – luxe kajuitcatamarans

Prestige yachts2

Het Yachting Festival 2019 in twee jachthavens

 • Vieux Port: open motorboten en kajuitmotorjachten.
 • Port Canto: zeiljachten en zeilcatamarans.
 • Er zijn gratis navettes met bus of veerboot tussen beiden havens.

Cannes is de eerste internationale beurs van het nieuwe seizoen waar onze merken hun premières van  het 2020 gamma voorstellen.

Ook kunt u er genieten van de beste beursvoorwaarden en leveringstermijnen. Een belangrijk argument want voor vele high end jachten loopt de leveringstermijn uit tot eind 2020 en voor catamarans zelfs langer.

Cannes-Boat-Show-2013

Yachting Festival in cijfers

638 boten van 2,5 m tot 50 m. | 542 exposanten | 219 noviteiten waarvan 122 wereldpremières

Welkom

Mail naar info@marinayachtingcenter.be om uw afspraak te maken met een van de Marina Yachting Center deskundigen. Ze sturen u gratis toegangstickets in retour.

Meer info over Yachting Festival Cannes: https://www.cannesyachtingfestival.com/

Meer info over Marina Yachting center: http://www.marinaoostende.be/