Sacha Creus, eerste Belg in de Global Solo Challenge

Sacha Creus (52 jr – Namen) is de eerste Belg ingeschreven voor dit non stop event en de tiende deelnemer.
Hij zal zijn tocht maken aan boord van de in 1981 gebouwde Wauquiez Pretorien , een Holman & Pye ontwerp.
Met haar 35.6 voet lengte valt de Antares in de categorie 4 van deze GSC.

Portret Sacha Creus

Waar komt jouw passie voor zeilen vandaan?

Ik vaar al regelmatig sinds ik een kind was. Eerst op opblaasboten, daarna op een kleine kielboot en veel later op jachten. Door het water glijden is fantastisch. Rustig met behulp van de wind. Ik vind deze manier van zich verplaatsen magisch.

Alleen met je boot rond de wereld varen, zonder tussenstops en dus zonder je boot te verlaten en bevoorrading een unieke beleving. Ik houd van eenvoudigen dingen.

Wat zijn de lessen die je hebt geleerd van zeilen?

Wanneer je alleen vaart, wat ik meestal doe, kan je alleen op jezelf vertrouwen om alles te beheren wat er op een zeilboot te doen is. Zoals het weer kunnen interpreteren, de route kunnen kiezen en ze kunnen volgen. Of  permanent kunnen ingrijpen en op een veilige en doordachte manier navigeren. Soms moet je schade snel kunnen herstellen.
Je moet dus veelzijdig zijn, soms ingenieus zijn om uit een bepaalde situatie te komen. Vooruit kunnen kijken. En vooral, onder alle omstandigheden, het hoofd koel kunnen houden.

Wat bracht je ertoe om alleen te zeilen?

Het gevoel van rust, het verlangen om mijn limiet te verleggen, nieuwe uitdagingen aan te gaan en nieuwe dromen te vervullen!

Vanwaar de deelname aan deze challenge?

Ik vind het idee bijzonder, zoals ik Marco (Nanninni, de organisator) al heb uitgelegd! Zijn idee om bepaalde range aan productieboten en hun schipper de mogelijkheid te bieden om de wereld rond te te zeilen, zonder hulp, zonder tussenstops en door de langs de drie kapen is uniek.
Daarnaast denk ik dat het gespreide vertrek van de verschillende groepen een gelijke kans geeft aan alle deelnemers. En om de vraag preciezer te beantwoorden, het feit dat je deelneemt aan een prestigieus evenement met een redelijk budget maakt het wel haalbaarder.

Hoe bereid je je voor op dit evenement?

In de eerste plaats controle. Zoals er voor zorgen dat de boot voldoet aan de voorschriften die een structurele interventie vereisen. Ik heb het met name over de waterdichte schotten.
Dan moet de de elektronica aan boord worden geupgraded. Er is al veel verbeterd, maar toch.
Zodra al dit werk is voltooid, ga ik me focussen op het testen en hertesten van de apparatuur in echte omstandigheden.
Tegelijkertijd is er ook alle voorbereiding die inherent is aan dit soort uitdagingen, zoals voedselvoorziening, stressmanagement, plannen om weersinformatie en routering te ontvangen, om nog maar te zwijgen van het vinden van de nodige sponsoring om deel te nemen aan dit soort evenementen.
Het is in feite het volledige beheer van een groot project.

Wat denk je dat de grootste uitdaging zal zijn?

Het is één geheel, dat begint met de zoektocht naar het team om me te helpen bij de voorbereidingen en de zoektocht naar het budget, door de voorbereiding van de boot, en die alleen eindigt als ik over de finish kom.

Vertel ons over uw boot.

Het is een Wauquiez Pretorien 35’. De kwaliteit van de bouw van de Wauquiez scheepswerf heeft zich bewezen. Wauquiez bouwde 212 units hiervan tussen 1979 en 1987. Toen werd het schip gezien als de voortzetting van de al even legendarische Centurion en de Gladiateur.
Het concept is gericht op zeilen in  barre omstandigheden, wat me veel vertrouwen geeft.

De Prétorien is ontwikkeld volgens de toen geldende IOR regels dwz met een diepe, veilige kuip, een trapeziumvormige lood(!)kiel, aangehangen roer en een tuigage met grote voorzeilen. In de zeilwereld is de Pretorien geroemd voor een uitstekende zeewaardigheid, hoewel de ballast/zeiloppervlakte verhouding minder scoort in lichte windomstandigheden.

Wat is jouw achtergrond?

Ik ben de uitvinder van Cold Guard, dat het risico van voedselvergiftiging door slechte opslag van uw voedsel vermijdt. Cold Guard beschermt u en stelt u in staat om grote besparingen te realiseren.
Een deel van het benodigde budget zal ook afkomstig zijn van de verkoop van producten van de Cold Guard. LEES MEER

De Global Solo Challenge

Deze solo rond de wereld race gaat in 2023 van start in de geest van de eerste oceaanraces voor gebeten amateurs, waarmee liefhebbers wordt bedoeld. Naar het Corinthian model staat de deelname open voor niet professionele zeilers die met een in serie gebouwde vintage boot de bol rondzeilen langs de drie belangrijkste kapen de Goede Hoop, Leeuwin en Hoorn.


De nadruk van de Global Solo Challenge ligt niet op competitie, eerder op de ervaring.

Zonder veel mierenneuken kan men deze challenge als een volwaardige opvolger beschouwen van de Golden Globe Race. De Brit Robin Knox Johnston werd op  22 april 1969 een zeillegende door als eerste deze eerste solo circumnavigatie te finishen, wat hem de titel ‘Sir’ opleverde en een caisson vol tickets als adviseur, wedstrijdzeiler en andere ambassadeursfuncties als zeillegende.  

Antares: de bootkeus van Sacha Creus

  • Model: Wauquiez Pretorien (Holman & Pye)
  • Bouwjaar: 1981
  • Groep: 4
  • LOA: 10,8m
  • Br: 3,6 m
  • Waterverplaatsing : 6500 kg
  • Zeiloppervlak aan de wind: 75m²

Meer over Global Solo Challenge

Tekst vrij vertaald van GSC + PDJ-STS || Foto’s (c) Wauquiez en Global Solo Challenge

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: