Boating partners schakelt door naar Boating Booster

Als je er van uitgaat dat België een witte vlek is in deze natte hoek van Europa als het neerkomt op watersport en pleziervaart is een boost zo nu en dan geen overbodige luxe. In de ons omringende landen is het ‘nautisme’ zoals de Fransen dat zo aardig noemen overal. Dat is voor landen met -tig keer meer kust een makkie. Dat ligt voor een imperium dat op het dweilen over de zeven zeeën is gebaseerd voor de hand. Dat is voor inwoners van een hol land onder de alsmaar stijgende zeespiegel wiedes. Waarom, zo vraag ik me al lang af, zijn we hier zo afkerig van het water? En heeft dat dan geen ander aura nodig om aantrekkelijker te zijn?

Boating Booster heeft twee figuurlijke aanloophavens voor de boeg.

Een: neutrale en stimulerende informatie die bestaat uit nieuws, aankondigingen en zo nu en dan een verslag waar liefst het water nog uit druipt, kwestie van te ‘embedden’ in de beleving aan, in of op het water.

Twee: iedereen ertoe aan te zetten om de vaste grond onder de voeten te ruilen voor een avontuurlijk lijkende stap aan boord. Meevaren, deelnamen aan initiatie en opleiding, overspoeld worden door een heel andere lifestyle of grenzen van kunnen en kennen te verleggen.

Boating Booster bereikt ruim 10 000 volgers, voornamelijk via social media ( Facebook en LinkedIn). Met zorg worden de berichten geselecteerd volgens inhoud en doelgroep.

Alle informatie, suggesties en gegevens zijn welkom. Er is nog geen sluitend businessmodel, er is wel een gretige uitnodiging tot samenwerking. Misschien wel met u?

Boating Booster haalt inspiratie uit de werelden van watersportorganisaties, pleziervaartbeurzen en salons, wedstrijden, watererfgoed- en recreatie-evenementen, professionele watersportbedrijven en bevlogen zeilers, schippers, bemanningen, maar ook SUP-ers, snelvaarders, waterskiërs en boarders.

Mail: info@shiptoshore.be

Foto’s: Pit De Jonge & Jeanneau

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: