Van passagier naar actieve zeezeilende bemanning

Zeilen is een ervaringssport. Door praktische lessen te volgen bij een gedegen zeilschool doe je sneller en efficiënter ervaring op. Zo vermijd je verkeerde reacties. Waar je -overigens- dikwijls lastig vanaf komt.

 

Van aspirant naar schipper

Het zeiler wordt ook prettiger als je als bemanning meedraait. De beleving wordt intenser. Je maakt samen een vaarplanning op. Je bent deelgenoot van de manoeuvres en dus het teamwork. Gauw kan je genieten van de vele boeiende aspecten die bij een zeezeiltocht komen kijken: weerberichten interpreteren, navigeren, de juiste zeilstand en-trim, sturen, tot en met uitkijken naar de haven van bestemming of de passerende scheepvaart. Ondertussen groeit de band met de rest van het team en leer je ook van elkaar.

Sun_Odyssey_319-Jeanneau(1)

Geniet meer van het leven aan boord

Vanaf het moment dat je een boord stapt begint een heel ander leven. Door de juiste handelingen zet je de oerelementen zoals stroming, wind en golfslag naar je hand en verloopt de zeilreis vlotter. Het leven aan boord krijgt een zeer eigen intensiteit: eten, rusten wisselen af met spannende momenten wanneer je de ingang van een vaargeul  moet aanlopen, achter een vrachtschip door zeilt of dat ietsje snelheid meer wil maken om die andere voor te blijven of te steken.

Na de tocht wacht een groot gevoel van voldoening, dat je dan nog met iedereen kunt delen.

Jeanneau-389-CRG49038-Edit-

Altaïr opleidingen stap voor stap

Suggesties voor een praktijkopleiding

Benaming
Geschikte formule
Vaargebied
Initiatie 2 dagen / weekends Noordzee
Aspirant Crew
kustvaart 1
ca. 4 dagen
midweek / 2 weekends
Noordzee / Bretagne
Griekenland / Kroatië
Competent Crew by Altaïr
kustvaart 2
ca. 4 dagen
midweek / 2 weekends
verkenningstocht
Noordzee / Bretagne
Griekenland / Kroatië
Day Skipper by Altaïr
kustvaart 3
5-7 dagen
midweek / weekendreeks
verkenningstocht
Noordzee / Bretagne
Coastal Skipper by Altaïr
zeevaart
7 dagen
midweek / verkenningstocht
Noordzee / Bretagne

Foto’s: Jeanneau – powered by Marina Yachting Center Ostend

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: