Marina Yachting Center: wie zeilplezier stimuleert, verdient onze steun

45 jaar enthousiast medewerker aan het eenheidsklassezeilen

OBK-Eur-Finn_9892

Bij de prijsuitreiking van het Open Belgisch Kampioenschap Europe en Finn in de Royal North Sea Yacht Club in Oostende vorig weekend stond de prijzentafel bomvol. De opkomst bij de Europeklasse was bijzonder groot, de competitie hard maar fair. Stijn Van Hoye ging in deze klasse met de titel naar huis, Sigurd Vergauwe kaapte de kampioensbeker bij de Finn klasse weg. Philippe Royaux van Marina Yachting Center hield zich wat bescheiden op afstand, maar had er duidelijk plezier in. Want deze boatingpartner is ervan overtuigd dat de eenheidsklassen een hoeksteen vormen voor de toekomst van de watersport.

Spanker spinnaker

“Marina Yachting Center is als bedrijf gestart bij de kleinzeilerij. Want de passie voor de watersport is op de Braakman ontstaan. Op deze afgesloten Scheldearm bij Terneuzen zeilden we met de vakanties in een Spanker. De befaamde Ricus Vande Stadt ontwierp deze open houten boot in de sixties. Toen we boten begonnen te verkopen werd het zeilkenteken van de Spanker het bedrijfslogo Marina Yachting Center.” Die gestileerde spinnaker is ook na 43 jaar huismerk gebleven. Waarmee duidelijk is waar het hart van de zaak ligt, ook al is het bedrijf intussen in veel grotere jachten gespecialiseerd.

Toegang tot watersport

Philippe meent dat de werking van de eenheidsklassen, met haar brede variatie aan open, sportieve bootjes, een belangrijke weg afbakent die naar het ultieme zeil- en watersportplezier op grote jachten leidt. En uiteindelijk ook naar de producten in het Marina Yachting center gamma: de Jeanneau jachten, de Fountaine Pajot catamarans en zelfs de Prestige motorjachten.

OBK19-Europe_2776Support

“We ondersteunen al jaren de klassen, te beginnen bij de Optimist waar iedereen in leert zeilen. Maar ook verder opklimmend naar de topsportklassen zoals de Europe, de Laser en de Finn. De clubs aan de zee konden ook steeds rekenen op onze logistieke en andere vormen van ondersteuning. We stellen bijvoorbeeld Zodiac RIB’s of open all round motorboten van Jeanneau met yamaha outboards ter beschikking om wedstrijden te begeleiden op zee en de Schelde. Of de pers op het water te brengen, dicht bij de actie.”

Recreatie en competitiesport

“Het enthousiasme dat je bij de jonge zeilers ziet, zoals nu bij de Europe klasse, is aanstekelijk.” Vindt Philippe. “Bovendien biedt deze sport heel wat toekomstperspectieven. Olympische medaillewinnaars zoals Sebastien Godefroid en Evi Van Acker zijn de inspiratie voor de nieuwe generatie van talenten zoals Emma Plasschaert. Op hun beurt zetten ze er talloze jongeren toe aan om ook in de boot te stappen. Hetzij voor recreatieve evenementen op clubniveau, hetzij met hoge competitieambities: Belgische, Europese en Wereldkampioenschappen tot aan de Olympische top.DSC_2392

Marina Yachting Center – duwtje in de rug

Eenheidsklasse-organisaties, vaarscholen en watersportverenigingen zorgen dus voor de instroom van de watersport. En die verdienen al onze steun. De wisselwerking tussen de watersportbedrijven en de non-profit organisaties zijn de opwekkers van een niet te onderschatten watersportenergie.“ Vindt Philippe Royaux.

Lees meer over Marina Yachting Center

Lees meer over de Europe Klasse

Lees meer over de Finn klasse

Lees meer over de Royal North Sea Yacht Club

Philippe_7958
Philppe Royaux  (midden) met Bart Plasschaert, schepen voor jeugd en sport van Oostende, bij de prijsuitreiking OBK Europe en Finn

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: